20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Pokrenuta inicijativa da se ulica Zvornička preimenuje u čast Ivice Osima

Općinski vijećnik u Novom Sarajevu, Srđan Srdić, pokrenuo je inicijativu da se ulica Zvornička preimenuje u čast legende bosanskohercegovačkog fudbala, Ivice Osima.

Srdić je putem svog Facebook naloga poručio kako je preko lokalnog nivoa vlasti pokrenuo inicijativu promjene ulice Zvornička u Ivice Osima.

“Na nagovor velikog broja poznanika, naravno ljudi koji cijene moj rad i zalaganje, odlučio sam preko lokalnog nivoa vlasti, pokrenuti inicijativu za promjenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima. Smatram da je Ivica Osim kao legendarni fudbaler, trener i sportski ambasador BiH, zaslužio da jedna od naših ulica nosi naziv po njegovom imenu. Znam da je u prošlosti bilo sličnih pokušaja, ali sad dolazi novo vrijeme, vrijeme pozitivnih priča”, poručio je Srdić i pitao svoje pratitelje da li podržavaju ovu inicijativu.

- OGLAS -

Svakako je Osim zaslužio makar ulicu u svom Sarajevu, pošto mnogi smatraju da je na različitim krajevima svijeta mnogo više cijenjen u odnosu na svoju domovinu kojoj je mnogo dao.

 
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA