15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Božinović: Vidimo nešto što se naziva trećim valom epidemije, nema popuštanja

U posljednja 24 sata zabilježen je 1071 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5908. Među njima je 2390 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 200 pacijenata. Preminule su 53 osobe.

“Vidimo nešto što se naziva i trećim valom epidemije. Zemlje Europske unije ulaze u novi oblik lockdowna. Mi ćemo učiniti adekvatne poteze kako bi izbjegli ili umanjili razvoj epidemije u Hrvatskoj, rekao je Božinović.

Nekoliko elemenata koje ozbiljno uzimamo u obzir, to su iskustva u Europi s nekim popuštanjima kojih je bilo u posljednje vrijeme i niz zemalja s gotovo trenutačnom eskalacijom broja novozaraženih. Tu je i pojava novog soja koronavirusa koja se otkriva u sve većem broju članica i nije isključeno da će doći i u Hrvatsku. Treće, moramo vidjeti efekte i ostalih događaja, potres u Sisačko-moslavačkoj županiji i blagdane. Trebat će nam nekoliko tjedana za to i u tom kontekstu mi nismo donijeli odluke, ali promišljanja o nekom popuštanju mjera u ovom trenutku u Stožeru nema”, rekao je Božinović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA