Vijesti
Levchenko za FACE: "Putin će morati odgovarati i za nasilnu deportaciju ukrajinske djece!" Bivši ukrajinski ambasador u BiH i Hrvatskoj, Oleksandr Levchenko, za "Face.ba" piše o situaciji u Ukrajini, prenoseći aktuelna dešavanja koja su potaknuta ruskom agresijom na Ukrajinu
#
Najveće zločine koje je napravila Ruska Federacija protiv Ukrajine su zločini agresije, zato je na ovom pitanju istrage koncentrirana pažnja međunarodne koalicije za stvaranje Posebnog tribunala. Sada koalicija zemalja koja podržava ideju stvaranja takvog Tribunala broji 37 zemalja i stalno se širi, kako sve više država u svijetu shvaćaju neophodnost stvaranja ove važne međunarodne institucije koja treba da vrati pravednost i nemogućnost izbjegavanja odgovornosti za počinjene zločine rata da bi one stale pod čvrstom pravnom ocjenom ruske agresije, njezinih organizatora i počinitelja da bi svako ko planira invaziju na tuđi teritorij shvatio ogromnu odgovornost koju će snositi za ovi opasne radnje. Tako je vrlo bitno da  za zločine agresije protiv Ukrajine budu privedeni pravednom međunarodnom sudu više političko rukovodstvo Ruske Federacije na čelu sa Putinom, a također vrh ruske vojske koji je realizirao upute Kremlja, uključujući ministra odbrane RF Šojgu i zapovjednika generalnog štaba Gerasimova. Pored njih na sudu također se trebaju pojaviti kremaljske propagandiste sa moskovskih televizijskih kanala koji su širili u sredini ruskog društva mržnju prema drugim narodima, ideje ruskog šovinizma i fašizma što je već dobio međunarodni pojam kao ideologija rusizma koji je postao opasnost za čitav demokratski svijet kao prijetnja narušavanja teritorijalne cjelovitosti niza zemalja, upotrebljavanja nuklearnog oružja kao sredstva ucjene mnogih država koji se ne žele pokoriti ruskom ekspanzionizmu da stavi zadatak renoviranja Ruskog carstva ili najmanje propalog u 1991. godine Sovjetskog Saveza. 
 
Međunarodna potjernica izdata za hapšenje Vladimira Putina za krađu ukrajinske djece već svjedoči da cinične kriminalne radnje nasilnog premještanja ukrajinske djece na teritorij Ruske Federacije ili putem obmana njihovih roditelja nisu ostale van posebne pažnje međunarodnog pravosuđa i šef Kremlja morat će odgovarati za realizaciju odvratne prakse deportacije ukrajinske djece navodno kao humanitarne akcije spašavanja. Moskva je stvorila opasnost za živote djece koja žive u Ukrajini, a poslije kao korak navodne podrške njih nasilno prebacuje na svoju teritoriju gdje se mnogim od njih gubi svaki trag u dalekim ruskim regijama.  Prvo što Moskva radi prema ovoj djeci to je odgoj u duhu ruskog šovinizma i idealima ruskog svijeta kao propagandističke matrice u obrazovnim ustanovama da bi  dalje razvijali utjecaj na djecu i njihovo psihološko i psihičko stanje izlagali  još snažnijoj propagandi ideologije rusizma. Tako je Kremlj postavio zadatak da iz malih Ukrajinaca formira vojsku Moskvi  odanih novih građana koja će funkcionirati kao janjičari. Svojedobno  turska vojska krala je male dečke sa pokorenih teritorija da bih od njih odgajala najpredaniju vojsku Osmanskoj porti. Ona je bila vrlo žestoka u borbama. I kad su janjičari dolazili na teritorij iz kojeg su bili porijeklom recimo u Ukrajinu ili Balkanske terene onda su uništavali bez bilo koje treme domaće stanovništvo prema kojem su imali samo mržnju i zlobu iakos su bili rodom iz ovih krajeva. Vođa Kremlja po ovom principu krade ukrajinsku djecu, i ne samo male dečke ali i djevojčice. Ruski fašizam odlučio je formirati ljudsku podlogu za svoju Zločinačku budućnost. I to je opasno i  neljudski u odnosu na civilizacijske vrijednosti suvremenog međunarodnog društva. Svoju djecu lideri Kremlja uvijek su slali na dobivanje obrazovanja u zapadnom svijetu, a ukrajinsku djecu u nerazvijene ruske regije da bi kasnije ona svojim radom njih digla iz zaostalosti i depresije. Ali Vladimir Putin i njegovo političko okruženje moraju biti svjesni da će ovi kriminalni planovi biti čvrsto sankcionirai  od strane međunarodnog i ukrajinskog nacionalnog pravosuđa. Kremaljsko Zlo bez sumnje mora da bude privedeno odgovornosti. To je neophodno sa pravne točke gledišta i pravedno sa ljudskog civilizacijskog stava.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.