Vijesti
Medvedev o ukrajinskim namjerama vraćanja Krima: "Kijev je ruski grad i jasno je šta treba vratiti" Između ostalog, on je rekao kako glavni grad Ukrajine Kijev ima historijske veze s Rusijom te je poručio kako je to "ruski grad".
#

Nakon što su ukrajinski zvaničnici saopćili kako bi vojska ove države uskoro mogla vratiti Krim pod svoju kontrolu, oglasio se i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je rekao kako bi postupak vraćanja teritorija trebao ići u drugom smjeru. 

Između ostalog, on je rekao kako glavni grad Ukrajine Kijev ima historijske veze s Rusijom te je poručio kako je to "ruski grad".

"Kijev je glavni grad Drevne Rusije. Kijev je maloruski grad unutar Ruskog Carstva. Treće, Kijev je republička prijestolnica u okviru SSSR-a. Osim toga, Kijev je samo ruski grad u kojem se uvijek mislilo i govorilo na ruskom. Zbog toga, krajnje je jasno šta i kako treba vratiti", poručio je Medvedev.

Podsjetimo, zamjenik ministra odbrane Ukrajine Volodimi Havrilov u razgovoru za "Sky News" iznio je mišljenje kako bi ukrajinske snage mogle vratiti Krim do kraja decembra.

"Ukrajinske snage bi mogle da vrate Krim do kraja decembra, a cijeli rat s Rusijom će biti završen do proljeća. Unutar društva u Ukrajini postoji odluka da idemo do kraja", rekao je Havrilov.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.