Vijesti
Mladi hokejaš poginuo u ratu u Ukrajini, važio je za velikog talenta u zemlji Kolonyuka je život izgubio u borbama oko Bahmuta, tačnije u ukrajinskom napadu na stacionirane ruske trupe.
#

Rat u Ukrajini odnio je još jednu žrtvu među sportistima, a riječ je o mladom hokejašu Oleksandru Kolonyuku (19), od kojeg se očekivalo da napravi veliku karijeru.

Kolonyuka je život izgubio u borbama oko Bahmuta, tačnije u ukrajinskom napadu na stacionirane ruske trupe.

On je sa svojim timom prije par godina osvojio bronzu na državnom prvenstvu za igrače do 16 godinam igrao je za ekipu "Zmina-Bilij Bars", ali je karijeru prekinuo kako bi se priključio vojsci nakon početka ruske invazije u februaru prošle godine.

U posljednje vrijeme bio je dio takozvanog 24. bataljona "Ajdar" koji je bio je stacioniran u okolini Bahmuta, gdje se trenutno vode najveće borbe Rusa i Ukrajinaca.

U jednom od napada u okolini grada, kod sela Ivanovskoje, stradao je i talentovani hokejaš, od kojeg se oprostio i Hokejaški savez Ukrajine.

Osim njega poginuli su i još neki sportisti u borbenim dejstvim u Ukrajini. Fudbaleri Vitalij Sapilo (21), Dmitro Martinenko (25), biatlonac Kostja Denek , vicešampion svijeta u kik-boksu, 21-godišnji Ruslan Piskovij samo su neki od njih.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.