Vijesti
Moravijecki: Ako Ukrajina ne dobije veću podršku, rat će se proširiti na Poljsku, Putin neće stati Napomenuo je da je njegova zemlja spremna na incidente poput posljednjeg
#

Poljski premijer Mateuš Moravijecki (Mateusz Morawiecki) rekao je da pad projektila u selu Przewodów dokazuje da će se, ako Ukrajina ne dobije veću podršku, rat proširiti na teritoriju Poljske, piše Ukrajinska Pravda.

Moravijecki je podsjetio javnost da incident u poljskom selu nije prva kritična situacija pa je naveo primjer imigranata koji su prošle godine pokušali prijeći granicu Poljske i Bjelorusije.

On je dodao da "danas postoji samo jedan način da se Poljska uvuče u rat odnosno da okrene leđa Ukrajini". Kaže da će u tom slučaju prije ili kasnije Ukrajina postati kritično ovisna o Rusiji.

- Ako Ukrajina ne bude neovisna, nećemo morati ni činiti išta da izazovemo rat jer on će nam sam doći. Putin neće stati, Kremlj će ići dalje. Pasivnost bi za nas značila samoubojstvo - rekao je Moravijecki.

Poljski premijer je napomenuo da je njegova zemlja spremna na incidente poput posljednjeg i te da ima odgovore na različite mogućnosti hibridnog rata koji Rusija može voditi protiv Poljske, piše Ukrajinska Pravda.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.