Vijesti
Moskva uputila prijetnje: Ako nam se NATO približi, poduzet ćemo odgovarajuće mjere Ukoliko NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom Moskva će poduzeti odgovarajuće mjere, citirale su ruske novinske agencije zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška jutros.
#

Bit će potrebno odgovoriti. Poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje, citirala je agencija Interfax Gruška.

- Moskva nema neprijateljske namjere prema Finskoj i Švedskoj te ne vidi “stvarne” razloge zašto bi se te dvije zemlje pridružile NATO-u - dodao je Gruško.

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u, objavljen u četvrtak te očekivan isti potez Švedske, rezultirat će ekspanzijom zapadnog vojnog saveza, što je ruski predsjednik Vladimir Putin želio spriječiti, prenosi Hina.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.