10 C
Sarajevo
18.04.2024

Aleksa Bečić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore

 

Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je 25 listića bilo prazno.

“Neopisiva je čast i privilegija biti izabran za predsjednika najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma, a istovremeno biti i prvi izabrani javni funkcioner nakon prve demokratske smjene vlasti u crnogorskoj istoriji. Oni koji me nisu glasali da znaju da ću se za njih još više boriti, da su im moja vrata širom otvorena. Neću ih napadati, kritikovati ili proglašavati protivnicima države. Hoću da opozicija ima bolji status nego što smo ga mi imali”, poručio je Bečić nakon izbora.

- OGLAS -

Prije glasanja, poslanici koalicija “Za budućnost Crne Gore i “Crno na bijelo”, poslanici Bošnjačke stranke i poslanik Albanske izborne liste “Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj” Nik Đeljošaj, najavili su da će podržati prijedlog da Bečić bude predsjednik Skupštine.

DPS i SDP najavili su da će biti “uzdržani”, dok su Andrija Popović (Liberalna partija) i Socijaldemokrate Crne Gore kazali da će biti protiv izbora Bečića za predsjednika parlamenta.

Poslanik DPS Miloš Nikolić kazao je da će ta partija, povodom prijedloga da Bečić bude predsjednik Skupštine, “imati neutralan stav”.

“Nećemo glasati ni za Bečića, ali ni protiv”, rekao je Nikolić.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da postoji bojazan da će doći “do dezintegracije Crne Gore, gubitka našeg suvereniteta”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA