Vijesti
Oružje iz BiH u Ukrajini? (VIDEO) Korisnik Twittera iz Bosne i Hercegovine Emin Gradaščević objavio je danas zanimljiv video koji prikazuje ukrajinske vojnike kako otpakuju minobacač.
#

Prema tvrdnjama Gradaščevića, Ukrajinci su na snimku otpakivali M69A, minobacač koji je proizveden u fabrici oružja BNT TMiH Novi Travnik.

Inače, prilikom nedavnog sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu u sjedištu NATO-a, kada je održan i sastanak Grupe zemalja za vojnu podršku Ukrajini, kojem je prisustvovala i BiH, jedan od zaključaka bio je da sve zemlje treba da pruže podršku Ukrajini, uključujući i vojnu.

Ispred Bosne i Hercegovine tom sastanku je prisustvovao Sifet Podžić, ministar odbrane BiH, ali, kako su javile Nezavisne, BiH neće donositi nikakve odluke u vezi s eventualnom pomoći Ukrajini bez odluke Predsjedništva BiH.

Slanje oružja Ukrajini predstavljalo bi prebacivanje BiH iz kategorije zemlje koja pruža samo političku pomoć Ukrajini u zemlju stranu u ratu u Ukrajini, jer bi slanje naoružanja bilo tako protumačeno od Rusije, pisale su Nezavisne.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.