12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Vučić: Bit će uhapšenih iz vrha vlasti, niko neće biti pošteđen bez obzira kojoj stranci pripada

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink govorio je i o nedavnim hapšenjima te borbi protiv organiziranog kriminala.

Naglasio je da je će ulice očistiti od narkodilera, te da će biti mnogo „teških i neprijatnih stvati, ali da je država snažnija od mafije“.

Tokom emisije prikazani su i snimci osumnjičenog Nebojše Jankovića, bivšeg pripadnika 63. padobranske brigade i zatvorskog čuvara, koji je obučavao pripadnike grupe uhapšenog Veljka Belivuka da gađaju snajperom.

- OGLAS -

– Ovo nije snajper sa stadiona o kojem se pisalo ranije. Ovaj je pripadao ovom momku. To je drugi snajper. Ne bi ga pronašli da se jedan od krimnalaca nije pohvalio, pa je na osnovu toga izvršen još jedna pretres. Ovaj čovjek je profesionalac. Što se tiče snajpera, koristi se za napade na lica do kojih nije lako doći. Postoje različite teorije koje sam ja dobivao u spisima – kazao je Vučić.

Vučić je istaknuo i da su pronađeni dokazi o osobama koje su počinila teška krivična djela, a također je otkrio da uhapšen još jedan ubica čiji su inicijali A.Š. Vučić je najavio “da će biti uhapšenih ljudi iz vrha vlasti koji su učestvovali u kriminalnim radnjama i da niko neće biti pošteđen, bez obzira na to kojoj političkoj stranci pripada”.

– Pratili smo kriminalce dronovima i satelitima, da nas ne bi otkrili. I nećete vjerovati da akcija hapšenja Belivukove grupe nije bila provaljena. Oni su imali plan da idu ka Sremskoj Mitrovici, odatle za RS, pa preko Hercegovine do jedne druge države – rekao je Vučić i čestitao svim policajcima na sjajnoj akciji, piše “Avaz”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA