Vijesti
Prijetnje iz Minska: Spremni smo otrijezniti usijane glave na Zapadu "Ako usijane glave imaju želju da izvedu neke agresivne akcije protiv naše zemlje, spremni smo da ih otrijeznimo", rekao je pomoćnik ministra odbrane Kasinski.
#

Pomoćnik bjeloruskog ministra odbrane Leonid Kasinski izjavio je da je "Minsk spreman da otrijezni usijane glave u Evropi koje žele da izvrše agresivne akcije protiv Bjelorusije."

"Ako usijane glave imaju želju da izvedu neke agresivne akcije protiv naše zemlje, spremni smo da ih otrijeznimo", rekao je Kasinski.

On je rekao da je Bjelorusija morala da opremi avijaciju tako da bude sredstvo za nošenje taktičkog nuklearnog naoružanja.

"Naši vojnici su prošli punu obuku rukovanja sistemima S-400 i raketnim sistemima Iskander", rekao je Kasinski u intervjuu televiziji ONT.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je u decembru prošle godine da su sistemi S-400 i "Iskander" stupili na borbeno dežurstvo, prenosi "Sputnjik".

On je naveo da je Bjelorusija kupila od Rusije dovoljan broj raketnih sistema "Iskander" i protivvazdušnih raketnih sistema S-400 "Trijumf".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.