3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Đoković se oporavio od povrede i ostvario svoju 18. uzastopnu pobjedu na Australian Openu

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Australian Opena. Najbolji teniser svijeta nastavio je seriju pobjeda na ovom grand slamu pošto je danas u četvrtom kolu pobijedio Miloša Raonića iz Kanade, 7:6 (4),4:6, 6:1, 6:4.

Tako je Srbijanac zabilježio i 18. uzastopnu pobjedu na ovom turniru i stigao do novog, 12. četvrtfinala na ovim terenima, a ovo mu je bila i 300. grand slam pobjeda.

Bilo je mnogo nepoznanica uoči meča, prije svega da li će se Đoković dovoljno oporaviti da izađe na megdan Kanađaninu, pošto je povrijedio trbušni mišić na meču sa Taylorom Fritzom.

- OGLAS -

Stisnuo je zube, vjerovatno uzeo tablete za bolove i izašao da igra.

U prvom setu nije bilo breaka, mada je Đoković u dva navrata mogao da ih načini. Bilo je to u sedmom i devetom gemu, ali Raonić je odolio i na kraju izborio tie-break.

Tu nije bilo nikakvih problema, Srbijanac je poveo sa 3:0 i sačuvao tu prednost dobivši tie-break sa 7:4.

Raonić je podigao u igru u drugom setu, naročito poslije ukazane medicinske pomoći, kada mu je bandažiran desni skočni zglob. Imao je Kanađanin u trećem gemu šansu za break, nije je iskoristio, ali zato jeste u petom gemu i to mu je bilo dovoljno da nešto kasnije dobije set sa 6:4.

Na 1:1 u četvrtom setu uslijedio je period dominacije Đokovića kada je uz dva breaka, u četvrtom i šestom gemu stigao do lakih 6:1 u trećem setu.

Već tada je bilo jasno da stvari idu onako kako želi, ali Raonić se nije predavao. Držao se sve do devetog gema kada je Đoković uspio da napravi novi break i time povede da 5:4.

Potom je odservirao sigurno za kraj meča i novu veliku pobjedu u Australiji.

U četvrtfinalu ga čeka meč protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je bio bolji od Đokovićevog sunarodnjaka Dušana Lajovića.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA