Vijesti
Putinov general iznio opasne predikcije: Rusi se neće zaustaviti na Ukrajini...? “Ukrajina je samo odskočna daska?”, upitao je zatim novinar koji je vodio razgovor s generalom.
#

Andrej Mordvičev, generalpukovnik kojeg je ruski predsjednik Vladimir Putin promaknuo ove sedmice, poručio je da je invazija u Ukrajini samo "odskočna daska" za daljnji sukob s Evropom.

U nedavnom intervjuu za državnu televiziju "Rusija-1", on je kazao ne samo da smatra da će Putinov rat trajati dugo nego da će se i proširiti, prenosi "Newsweek".

“Mislim da ćemo ovdje provesti još dosta vremena. Bespredmetno je govoriti o određenom razdoblju. Ako govorimo o istočnoj Evropi, što ćemo morati, naravno da će to biti duže”, rekao je general.

“Ukrajina je samo odskočna daska?”, upitao je zatim novinar koji je vodio razgovor s generalom.

“Da, apsolutno. To je samo početak”, odgovorio je Mordvičev, koji je poručio da rat “neće ovdje stati”.

Neki od Putinovih saveznika često su iznosili mogućnost širenja invazije Kremlja na zemlje NATO-a, uključujući Poljsku i nekoliko drugih istočnoevropskih zemalja. Analitičari su viziju ruskog predsjednika i sugestije njegovih raznih saveznika o proširenju rata opisali kao zabrinjavajuće znakove da bi Moskva mogla proširiti svoje vojne napore izvan Ukrajine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.