15 C
Sarajevo
28.03.2024

MUP RS: Šest krivičnih djela u novogodišnjoj noći, 21 prekršaj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je u periodu od 16,00 časova dana 31.12.2020. godine do 06,00 časova 01.01.2021. godine šest krivičnih djela, 21 prekršaj javnog reda i mira, 28 saobraćajnih nezgoda i jedan požar na području Republike Srpske, navode jutros iz MUP-a RS.

Od šest krivičnih djela izdvajamo:

– Policijskoj stanici Laktaši oko 22,40 časova prijavljeno je da je u mjestu Trn, Laktaši na parkiralištu benzinske pumpe lice D.Č., koji je bio u društvu M.Đ. iz Laktaša, pucao iz pištolja i ranio lica -D.S. u predjelu stomaka i A.B. u predjelu noge, obojica iz Laktaša. Povrijeđena lica su prevezena u UKC RS, gdje je lice D.S. u 00,30 časova preminuo, čime je izvršeno krivično djelo „Ubistvo“. Lica D.Č. i M.Đ. su lišena slobode, a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- OGLAS -

– Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo oko 21,55 časova, u Istočnom Novom Sarajevu ispred ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između tri identifikovana lica, čime je izvršeno krivično djelo „Učestvovanje u tuči“.

Istovremeno, na području Lopara evidentiran je i jedan prekršaj po članu 22 Zakona o javnom redu i miru (u vezi sa vanrednom situacijom):

– Dana 31.12.2020. godine u vremenu od 21,45 do 23,00 časova, policijski službenici

PU Bijeljina su sa službenicima Republičke uprave za inspekcijske poslove i opštinske inspekcije na području Lopara prilikom kontrole rada ugostiteljskih objekata kao i kontrole poštivanja naloženih mjera po Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije tokom pandemije korona virusa “Covid-19” u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 125 lica, koji nisu poštivali naložene mjere.

U 28 evidentiranih saobraćajnih nezgoda, 7 lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, a u 21 saobraćajnoj nezgodi nastupila je materijalna šteta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA