Vijesti
Ramzan Kadirov: "Poljska bi mogla biti sljedeća" Kadirov je u videu koji je postavio na svojoj Telegram stranici rekao da je Ukrajina “gotova stvar”...
#

Lider ruske južne pokrajine Čečenije Ramzan Kadirov, koju podržava Kremlj, objavio je snimak u kojem upozorava da bi Poljska mogla biti sljedeća nakon Ukrajine.

Kadirov je u videu koji je postavio na svojoj Telegram stranici rekao da je Ukrajina “gotova stvar” i da će, ako bude naređeno nakon Ukrajine, Čečenija pokazati Poljskoj “od čega je napravljena za šest sekundi”.

Poljska, koja graniči sa Ukrajinom, šalje svom susjedu oružje i drugu pomoć od početka ruske invazije na Ukrajinu i do sada je primila milione ukrajinskih izbjeglica.

Kadirov je zatim pozvao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da “konačno dođe sebi” i prihvati uvjete koje nudi ruski predsjednik Vladimir Putin. Kadirov je više puta koristio društvene mreže da se pohvali navodnim nastupima čečenskih boraca protiv ukrajinskih trupa i da daje druge nepotvrđene izjave o ratu u Ukrajini.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.