Vijesti
Rusija dronovima napala Kijev, Ukrajinci uzvratili vatrom na Krimu Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da su ruske snage oborile osam dronova iznad Crnog mora i uništile tri čamca koja su navodno napale okupirani Krim.
#

U noći 10. septembra, Rusija je napala Ukrajinu bespilotnim letjelicama tipa Shahed-136/131 sa sjevera Kurska. Zabilježeno je lansiranje 33 drona prema Kijevskoj regiji.

Zračne snage Oružanih snaga Ukrajine u saradnji s ostalim dijelovima Oružanih snaga Ukrajine uništile su 26 Shahed-136/131. Zabilježeno je lansiranje 33 drona prema Kijevskoj regiji.

"Sinoć je neprijatelj napao Kijev bespilotnim letjelicama. Pretpostavlja se da je riječ o dronovima Shahed. Dronovi su u glavni grad ulazili u skupinama i iz različitih smjerova. Snage protuzračne odbrane uspjele su uništiti više od dvije desetine neprijateljskih bespilotnih letjelica", kazao je Serhii Popko, načelnik Kijevske gradske vojne uprave

Popko je naveo da su krhotine pale u nekoliko četvrti glavnog grada. U četvrti Shevchenkivskyi oštetili su stan u višespratnici. Ali većina krhotina pala je na otvoreno područje.

"Oštećeni su automobili, trolejbuski vodovi i cesta. Trenutno znamo za jednu stradalu osobu i ona nije životno ugrožena", rekao je Popko.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da su ruske snage oborile osam dronova iznad Crnog mora i uništile tri čamca koja su navodno napale okupirani Krim.

Kasnije je Rusko ministarstvo odbrane tvrdilo da je navodno uništilo tri brza vojna broda s desantnim grupama ukrajinske vojske u Crnom moru.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.