Vijesti
Rusija napala ukrajinske gradove, ranjene najmanje četiri osobe Ruska vojska je izvršila napade na gradove Sumi i Zaporožje, pri čemu su ranjene najmanje četiri osobe.
#

Od ranog jutra Rusi granatiraju više područja u Ukrajini. Prema posljednjim informacijama, poginulo je najmanje sedam civila, a više njih je povrijeđeno.

Ujutro 8. septembra, ruska vojska je izvršila napade na gradove Sumi i Zaporožje, pri čemu su ranjene najmanje četiri osobe.

U Sumiju se napad dogodio u 5:30 ujutro, nešto kasnije je pogođeno Zaporožje. Prema posljednjim informacijama, povrijeđene su najmanje četiri osobe, a jedna se još uvijek nalazi pod ruševinama.

Spasilački timovi su na terenu i rade na uklanjanju ruševina. Tokom spasilačke operacije ispod betonskih zidova je izvučen i pas koji je ostao nepovrijeđen.

Danas je napadnut i Krivoj Rog. Jedna osoba je poginula, a najmanje 52 su povrijeđene usljed ruskog udara na zgradu policijske uprave. Akcija spašavanja je završena.

Nešto kasnije ruske snage su bacile aviobombu na regiju Hersona. Bomba je pogodila selo Odradokamenka, u oblasti Herson. U napadu je poginulo najmanje tri civila, a četiri su ranjena.

"U Odradokamenki, ruska aviobomba ubila je tri civila: dvije žene i jednog muškarca. Četiri lokalna stanovnika je ranjeno", rekao je ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

 

 

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.