10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Iz NiP-a tvrde da ih vijećnik nije napustio već da je isključen

Srđan Srdić danas je i zvanično preuzeo uvjerenje o mandatu u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. U vijeće je ušao kao kandidat Naroda i pravde. Međutim, jučer su iz ove stranke obavijestili javnost da je on isključen.

“Povodom medijskih saopćenja vezanih za vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, Srđana Srdića, dužni smo saopćiti kako Srđan Srdić nije napustio Narod i Pravdu već je, zbog učešća u neregularnostima tokom izbornog procesa, prvo suspendiran a potom i ̌ iz Naroda i Pravde. Klub vijećnika Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Novo Sarajevo ima osam vijećnika i u punom kapacitetu će nastaviti s radom u interesu građana”, naveli su jučer iz Naroda i pravde.

 

- OGLAS -

Dva sata prije ovog saopćenja oglasio se Srdić koji je naveo da nije napustio NiP.

“Nisam napustio NiP, niti želim napustiti partiju kojoj sam svojim zalaganjem i doprinosom donio 1.959 glasova. To su špekulacije i neistinite informacije i ja ih demantiram! Zašto na Facebook stranici Općinskog odbora NiP-a Novo Sarajevo nema moje slike, to trebate pitati administratora ili eventualno predsjednika Općinskog povjereništva, vjerujem da će vam oni dati valjani odgovor. Ponavljam da sam i dalje član Naroda i Pravde i svakako da tu ostajem, jedino ukoliko Predsjedništvo NiP-a ne odluči drugačije”, naveo je Srdić.

Prema rezultatima lokalnih izbora za Općinsko vijeće Novog Sarajeva, Narod i pravda je osvojila devet mandata i prva je stranka u ovoj općini po broju vijećnika. Jedan od njih je i Srdić.

Druga je Naša stranka sa pet koliko ima i SDA.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA