15 C
Sarajevo
25.04.2024

Villa uz četvrti crveni karton na Boxing Day ubjedljiva protiv Palacea, bez golova na Craven Cottageu

Od 16 sati odigrane su dvije utakmice 15. kola engleske Premier lige, a Aston Villa je na svom terenu pobijedila Crystal Palace, dok su Fulham i Southampton odigrali utakmicu bez pogodaka.

Aston Villa bila je ubjedljiva na svom stadionu protiv Crystal Palacea (3:0). Nakon što je Emiliano Martinez imao jednu odličnu odbranu na otvaranju utakmice, Bertrand Traore je u petoj minuti doveo domaće u prednost.

U nastavku Villa je bila mnogo opasnija i kreirala nekoliko ozbiljnih šansi, a u finišu prvog poluvremena Tyrone Mings je dobio crveni karton, tačnije drugi žuti. Ovo je bio četvrti crveni karton za Villu na Boxing Day, što je više od bilo kojeg drugog kluba.

- OGLAS -

Iako se očekivalo da će Crystal Palace iskoristiti koliko-toliko igrača više, to se nije dogodilo. Villa je sa još dva gola dotukla goste. Pogodio je prvo Kortney Hause u 66. minuti, a zatim Anwar El-Ghazi deset minuta poslije za konačnih 3:0.

Fulham i Southampton su odigrali bez pogodaka na Craven Cottageu. Gostima su poništena dva pogotka nakon intervencije VAR-a, a oba zbog ofsajda. Prvi u 75. minuti kada je mrežu zatresao Shane Long, a zatim deset minuta poslije Walcott je pogodio, no asistent Che Adams je prethodno bio u nedozvoljenoj situaciji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA