20 C
Sarajevo
29.03.2024

Real Madrid izgubio kod kuće od Levantea

Levante je danas u 21. kolu španske La Lige slavio veliki trijumf u Madridu nad Realom, kojeg je porazio nakon preokreta sa 1:2.

Mnogo toga se već izdešavalo na početku utakmice pošto je Eder Militao u 9. minuti zaradio direktan crveni karton i ostavio Madriđane s igračem manje na terenu.

Ipak, Real je i brojčano inferioran samo četiri minute poslije uspio stići do vodstva i to preko Marca Asensija, kojem je asistirao Toni Kroos.

- OGLAS -

Činilo se da bi Real uprkos velikom problemu mogao da dođe do pobjede, ali Levante je znao kako iskoristiti igrača više, te je u 32. minuti preko Moralesa stigao do poravnanja.

Nastavak donosi još uzbuđenja, a Levante je do preokreta mogao doći još u 64. minuti kada je dosuđen penal, ali je udarac Rogera s bijele tačke fantastično zaustavio Courtois.

Ipak, nije Real izdržao s igračem manje i Roger se iskupio za promašaj pošto je u 78. minuti pogodio za konačnih 1:2 za Levante.

Tako je Real Madrid dodatno udaljen od osvajanja naslova prvaka pošto je ostao na -7 u odnosu na Atletico, koji ima i dva meča manje. Levante je devetoplasirani sa 26 bodova, 14 manje od Reala.


   

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA