Vijesti
Šef samoproglašenog Donjecka najavio kako će Bahmutu vratiti historijski naziv Inače, šef Wagnera Jevgenij Prigožin izjavio je kako će vojnici Wagnera napustiti Bahmut do 1. juna te da će ga predati regularnoj ruskoj vojsci.
#

Predsjednik samoproglašene regije Donjeck Denis Pušilin izjavio je kako će se u narednom periodu izvršiti promjena naziva Bahmuta te da će mu biti vraćen "historijski" naziv.

Pušilin se obratio javnosti iz Bahmuta te je poručio kako će, nakon što je Wagner grupa zauzela ovaj grad, uslijediti administrativne promjene što će se prije svega odraziti na ime.

"Svim gradovima će biti vraćeni nazivi od prije 11. maja 2014. godine. Bahmutu će biti vraćen naziv Artemovsk", poručio je Pušilin.

Inače, šef Wagnera Jevgenij Prigožin izjavio je kako će vojnici Wagnera napustiti Bahmut do 1. juna te da će ga predati regularnoj ruskoj vojsci.

Iako su ruski vojni i politički zvaničnici izjavili kao je Bahmut pod njihovom kontrolom, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je kako Bahmut još uvijek nije "pao".

"Borimo se zahvaljujući hrabrosti našeg naroda, naših ratnika. Jasno razumijem što se dogodilo u Bahmutu. Ne mogu s vama podijeliti taktička stajališta naše vojske. Bahmut od danas nije okupiran od Ruske Federacije. Nema dva ili tri tumačenja tih riječi", kazao je Zelenski o Bahmutu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.