Vijesti
Šef "Wagnera": "Ne vjerujem da će Bahmut pasti u naredna dva dana" Ukrajinski grad Bahmut, poznat u Rusiji pod imenom Artjomovsk iz sovjetskog doba, u ruševinama je nakon mjeseci intenzivnih borbi između ukrajinskih i ruskih snaga.
#

Osnivač ruske plaćeniče grupe "Wagner" Jevgenij Prigožin rekao je danas da je malo vjerovatno da će grad Bahmut pasti u ruke njegovih snaga u naredna dva dana dok se odvijaju borbe na jugu grada gdje su se ukrajinski vojnici zabarikadirali u improviziranoj "tvrđavi", javlja Reuters.

Ukrajinski grad Bahmut, poznat u Rusiji pod imenom Artjomovsk iz sovjetskog doba, u ruševinama je nakon mjeseci intenzivnih borbi između ukrajinskih i ruskih snaga.

“Bahmut još uvijek nije zauzet. Malo je vjerovatno da će Bahmut biti zauzet sutra ili prekosutra”, rekao je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu.

“Postoji kvart poznat kao ‘Avion’ – to je kao neosvojiva tvrđava u temeljima višespratnih zgrada na jugozapadu Bakhmuta, gdje se vode nevjerovatno teške bitke”, rekao je.

Rusija pokušava da zauzme Bahmut od prošlog ljeta u najdužoj i najkrvavijoj bici rata, ali ukrajinske snage to i dalje sprečavaju. Ako bi Rusija zauzela grad, to bi predstavljalo odskočnu dasku za napredovanje na dva veća grada za kojima je dugo priželjkivala u regionu Donjecka: Kramatorsk i Slavjansk.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.