10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Semmering: Prva pobjeda u karijeri za Michelle Gisin

Švicarska 27godišnja skijašica Michelle Gisin trijumfirala je na trećem slalomu nove sezone Svjetskog kupa voženog u utorak u noćnim uvjetima na stazi Panorama u austrijskom Semmeringu, gdje je za 11 stotinki nadmašila domaću predstavnicu Katharinu Liensberger i tako došla do prve pobjede u karijeri.

Švicarka je s dvije ujednačene vožnje uspjela zadržati 11 od 30 stotinki prednosti iz prve vožnje pred Liensberger, koja je imala najbolji rezultat u drugom nastupu.

Najbrža u prvom nastupu bila je Amerikanka Mikaela Shiffrin, ali nije dodala još jednu slalomsku pobjedu u svoju biografiju, jer je na drugoj stazi napravila previše sitnih pogrešaka i na kraju zaostala više od pola sekunde za pobjednicom (+0.57) te se morala zadovoljiti trećim mjestom.

- OGLAS -

Vodeća u Svjetskom kupu Slovakinja Petra Vlhova je prekinula niz slalomskih pobjeda koji se protezao još na prošlu sezonu, a u Semmeringu je završila na četvrtom mjestu.

Slovakinja je i dalje vodeća u Svjetskom kupu sa 515 bodova, 87 više od drugoplasirane Michelle Gisin. Vlhova je vodeća i u redoslijedu slalomašica sa 250 bodova, a Gisin je druga sa 225.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA