1 C
Sarajevo
19.04.2024

Ljubo i Jasmin Seferović negirali optužnicu za trgovinu djece u Banjoj Luci

Krivicu je u banjalučkom Okružnom sudu negirala i Almasa S. majka djevojčice L.S. koja je optužena također za pomaganje, odnosno da je uz novčanu naknadu dala saglasnost za brak svoje 15-ogodišnje kćerke sa Jasminom Seferovićem.

Jasmin Seferović (21) navodno je tjerao svoju vranbračnu maloljetnu suprugu da prosi svaki dan ispred tržnih centara u Banjoj Luci i Sarajevu, a kada nesrećna djevojčica ne bi donijela novac, on ju je tukao po cijelom tijelu.

Slučaj je otkriven u februaru prošle godine kada je u centru Banje Luke zatečena maloljetnica s bebom da prosi, prenosi Srpskainfo.

- OGLAS -

Prvooptuženi u ovom slučaju je Jasmin Seferović, koji je još 2018. godine putem društvene mreže Facebook stupio u kontakt s tada 15-ogodišnjom L.S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banju Luku. Maloljetnica je to učinila, ne sluteći da će joj dolazak zagorčati život.

“Maloljetnica je bez znanja svoje majke otputovala za Banju Luku i počela zajednički život s Jasminom Seferovićem. Živjeli su u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović. Jasmin Seferović je ubrzo prisilio L.S. da prosi – navodi se u optužnici.

Petnaestogodišnja djevojčica prosila je ispred tržnih centara u Banjaluci, ali i Sarajevu, a svakoga dana morala je Seferovićima prikupiti dovoljnu količinu novca. Kada nije donosila novac, 15-godišnju djevojčicu je tukao Jasmin, o čemu su svjedočile brojne povrede po njenom tijelu.

Jasmin Seferović je tjerao maloljetnicu da prosi i kada je ostala trudna, pa i kada je u oktobru 2019. godine sa 16 godina rodila djevojčicu.

Slučaj je otkriven nakon što je banjalučka policija u februaru prošle godine na ulici uhvatila maloljetnicu sa bebom u naručju da prosi u gradu.

Međutim, konačan rasplet je uslijedio nakon intervencije stručnih službi Centra za socijalni rad Banja Luka, prenosi Klix.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA