11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Pakistan najoštrije osuđuje ubistvo 13 građana Turske koje su krvnički ubili teroristi PKK

Pakistan najoštrije osuđuje gnusni akt terorizma u kojem su snage sigurnosti Turske pronašle tijela najmanje 13 državljana Turske koje su krvnički ubili pripadnici terorističke organizacije PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vlada i narod Pakistana izražavaju iskreno saučešće vladi i bratskom narodu Turske kao i porodicama nevinih žrtava. Pakistan se čvrsto solidariše s narodom Turske u njihovoj borbi protiv pošasti terorizma”, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Pakistana.

Pakistan ponavlja svoju nedvosmislenu osudu terorizma u svim oblicima.

- OGLAS -

Snage sigurnosti Turske pronašle su tijela najmanje 13 državljana Turske koje su krvnički ubili pripadnici terorističke organizacije PKK. Tijela su pronađena u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK, u regiji Gara, na sjeveru Iraka, potvrdio je ranije danas ministar odbrane Turske Hulusi Akar.

Turske snage okončale su antiterorističku operaciju “Kandža-Orao 2” u regiji Gara, koja je pokrenuta u srijedu. Ministar Akar posjetio je komandni štab operacije gdje je podijelio informacije u toku operacije.

Osvrnuo se i na pronalazak tijela 13 ubijenih civila.

“Tokom operacije u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK pronađena su tijela 13 naših građana, koje je PKK ranije otela. Utvrđeno je da je jedan od naših nevinih, nenaoružanih građana ubijen pucnjem u rame, ostalih 12 pucnjem u glavu. Oni su položili svoje živote kao šehidi. PKK je još jednom pokazala svoje podlo i krvničko lice”, rekao je Akar.

Akar je dodao kako su teroristi, koji su uhvaćeni tokom operacije, potvrdili da je egzekuciju civila izvršio terorista PKK odgovoran za pećinu. Svi teroristi odgovorni za ubistvo 13 civila su neutralizirani u operaciji.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA