Vijesti
Tokom bitke u Ukrajini poginuo elitni ruski komandant Vasilij Popov Ova najnovija pogibija komandanta dodatno ističe ozbiljnost situacije u Ukrajini i nastavak borbi u ovom regionu.
#

Institut za proučavanje rata (ISW) je u svom najnovijem dnevnom izvještaju potvrdio tragičnu vijest o pogibiji komandanta 247. gardijskog vazdušno-jurišnog puka, Vasilija Popova, tokom bitke u Ukrajini. Ova vijest dolazi nakon što je Vasilij Popov preuzeo dužnost komandanta puka u avgustu, zamijenjujući Petra Popova.

247. gardijski vazdušno-jurišni puk, poznat po svojoj izuzetnoj obuci i opremljenosti, aktivno djeluje na granici Donjecko-Zaporoške oblasti, gdje su borbe i dalje u toku. ISW je prethodno procijenio da su elitne snage VDV izvodile kontranapade na ključnim sektorima fronta, a gubitak Vasilija Popova podržava ovu procjenu, sugerišući da bi ove jedinice mogle biti suočene sa izazovima.

ISW je također izvijestio o djelimičnim uspjesima ukrajinskih snaga u blizini gradova Bahmuta, Klishchiivka, Andriivka i Kurdyumivka. Zamjenica ministra odbrane Hana Maliar opisala je situaciju u Andriivki kao "veoma složenu i promenljivu", ukazujući na težinu sukoba na terenu.

Ova najnovija pogibija komandanta dodatno ističe ozbiljnost situacije u Ukrajini i nastavak borbi u ovom regionu. 

 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.