Vijesti
U granatiranju Zaporožja pogođena zgrada sa nuklearnim gorivom Nuklearna centrala Zaporožje našla se 19. i 20. novembra na meti najintenzivnijeg granatiranja do sada od strane Oružanih snaga Ukrajine, rekao je za TASS savjetnik generalnog direktora koncerna Rosenergoatom Renat Karča.
#

U ta dva dana kijevske snage ispalile su najmanje 25 granata na objekat, od kojih je jedna pogodila krov zgrade u kojoj se nalazi nuklearno gorivo.

„U subotu i nedjelju je bilo najintenzivnije granatiranje. Ranije su (Oružane snage Ukrajine) ispalile po pet-šest granata. Zajedno su koristile dronove i artiljeriju, a ovdje su za samo 25 minuta u subotu ispalile 12 granata iz topova kalibra 155“, rekao je Karča.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, Oružane snage Ukrajine su nakon dvomjesečne pauze nastavile sa granatiranjem Zaporožja. Kako je navelo ministarstvo, samo 19. i 20. novembra kijevske snage bezbjednosti ispalile su najmanje 25 granata na objekat, od kojih je jedna pogodila krov specijalne zgrade broj 2, gdje se nalazi nuklearno gorivo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.