Vijesti
U ruskim napadima na Kijev poginule tri osobe, nestanak struje širom Ukrajine Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je „pogođena jedna zgrada u glavnom gradu“ i da je bilo još eksplozija u drugim okruzima, a da u „nekim blokovima Kijeva“ nema struje.
#
 
Najmanje tri osobe su poginule u današnjim ruskim napadima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu koji su doveli do nestanka struje u dijelovima Kijeva i u više gradova, kao i u susjednoj Moldaviji, saopćili su zvaničnici.

Vlasti u glavnom gradu Kijevu saopćile su da su tri osobe poginule u napadu koji je pogodio dvospratnu zgradu. Više ukrajinskih oblasti je prijavilo brze povezane napade dok su u nekoliko regiona vlasti prijavile napade na ključnu infrastrukturu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je „pogođena jedna zgrada u glavnom gradu“ i da je bilo još eksplozija u drugim okruzima, a da u „nekim blokovima Kijeva“ nema struje.

Regionalni guverner Kijeva Aleksij Kuleba rekao je da su i u oblastima oko glavnog grada prijavljeni nestanci struje i da su pogođena stambena područja i ključni infrastrukturni objekti. U zapadnom gradu Lavovu gradonačelnik je pozvao ljude da se sklone i saopćio da je cijeli grad bez struje.

Ukrajinske vlasti su ranije saopćile da je raketnim napadom tokom noći uništeno porodilište bolnice u gradu Vilnjansk na jugu Ukrajine i poginulo je novorođenče, a majka i ljekar su spašeni iz ruševina.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.