Vijesti
U ruskom napadu u Ukrajini srušeno porodilište, ubijeno novorođenče Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski optužio je Rusiju za "teror i zločine" u Ukrajini nakon što je u napadu na porodilište ubijeno novorođenče u južnoj regiji Zaporožje.
#

"Neprijatelj je još jednom odlučio terorom i zločinom pokušati postići ono što nije mogao u devet mjeseci i neće moći", poručio je Zelenski na društvenim mrežama.

Umjesto toga, dodao je, samo će odgovarati za zlo koje su donijeli Ukrajini.

Novorođenče je ubijeno nakon ruskog udara u kojem je pogođeno porodilište u južnoj ukrajinskoj regiji Zaporožje, za koju Moskva tvrdi da ju je anektirala, objavile su u srijedu ukrajinske hitne službe.

U noći s utorka na srijedu, "u gradu Vilnjansk u regiji Zaporožje, kao rezultat raketnog napada na područje lokalne bolnice, uništena je dvospratna zgrada porodilišta", objavili su spasioci na društvenim mrežama.

U zgradi je bila "žena s novorođenčetom, kao i ljekar", dodali su.

"Od posljedica napada preminula je beba rođena 2022. godine. Žena i ljekar su izvučeni iz ruševina", rekli su spasioci, dodajući da prema preliminarnim informacijama niko drugi nije ostao zarobljen ispod ruševina.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.