Vijesti
U teoriji jedno, u praksi drugo: Putinova rečenica na govoru u Vladivostoku izazvala pažnju javnosti Tokom govora u Vladivostoku, Putin se osvrnuo i na potencijalne pregovore sa Ukrajinom.
#

Predsjednik Rusije Vladimir Putin komentirao je tokom razgovora sa medijima u Vladivostoku odluke Sovjetskog Saveza te je poručio kako su intervencije u Mađarskoj i tadašnjoj Čehoslovačkoj bile greška.

Između ostalog, Putin je rekao kako su sovjetski zvaničnici pogriješili što su masovne proteste htjeli da uguše tenkovima.

"To je bila greška. Sjedinjene Američke Države danas prave iste greške kao i SSSR. Washington nema prijatelje već samo interese", rekao je Putin.

Nakon toga, ruski predsjednik je izgovorio rečenicu koja se, ukoliko se analizira, ne podudara sa djelovanjem u praksi.

"Nije ispravno raditi bilo šta u vanjskoj politici što šteti interesima drugih naroda. Rusija nikada niej bila kolonijalna zemlja, a naša saradnja je uvijek bila zasnovana na principima jednakosti i spremnosti da pružimo pomoć i podršku", poručio je Putin.

Tokom govora u Vladivostoku, Putin se osvrnuo i na potencijalne pregovore sa Ukrajinom.

"Imam dojam da žele zagristi što više mogu i onda, kada su njihovi resursi blizu nule, postići prekid neprijateljstava i započeti pregovore kako bi obnovili svoje resurse i obnovili borbenu sposobnost", rekao je Putin.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.