10 C
Sarajevo
23.04.2024

Kosor: Dodik nije prijatelj RH!! Bakir u HDZ a ne u Vladu RH! Za BiH je Veliki Šengen!

Institucije se moraju sastajati sa institucijama. Milanović i Plenković koji se ni oko čega ne mogu usaglasiti, usaglasili se da Dodik bude drag gost u Hrvatskoj. Hrvati moraju moći birati svog predstavnika u Predsjedništvu BiH, ali to nećemo omogućiti mi iz Hrvatske, moraju se dogovoriti političari u BiH, a mi kao komšije možemo pomagati, ohrabrivati i poštivati institucije!

Nije dobro što je Milanović pozvao samo Dodika! On može doći samo i sa ostalom dvojicom, ne sam! Milanović je trebao prvi otići u Sarajevo! Rezultat razgovora – ništa! Hoće li se stvari poboljšati?! Neće! Hoće li se na temelju tih razgovora, u Zagrebu promijeniti Izborni zakon?! Neće!

Hrvatska ako želi pomoći BiH na evropskom putu, mora se ponašati kao primjer, kao članica EU i poštovati institucije! BiH mora imati veliki i glavni cilj, a to je evropski put! Ne smije se zadovoljavati malim pomoćnim ciljevima ni utješnim nagradama! Oni koji ne vole svoju ili imaju “rezervnu” zemlju koju vole, ne bi trebali stati na čelo kolone i ne bi trebali nositi barjak svoje države!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA