Vijesti
Viktor Orban: "Jadni Ukrajinci ne mogu pobijediti..." Na pitanje o sukobu u Ukrajini, mađarski premijer je ponovio da se Budimpešta od samog početka sukoba zalagala za mirno rješenje i da dosljedno poziva na hitan prekid vatre.
#

Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je da Ukrajina neće moći pobijediti u sukobu sa Rusijom, te ukazao na nespremnost NATO-a da rasporedi trupe na ukrajinskoj teritoriji.

“Ako pogledate kako stvari stoje u realnosti – brojke, situaciju uopće i činjenicu da NATO nerado šalje svoje trupe u Ukrajinu – jasno ćete vidjeti da jadni Ukrajinci neće moći da ostvare pobjedu na bojnom polju”, rekao je Orban, obraćajući se na javnoj debati na Katarskom ekonomskom forumu danas u Dohi.

Njegov komentar je uslijedio kao odgovor na pitanje da li misli da Ukrajina nema šanse za uspjeh. Orbanov govor u Dohi koji je gotovo prerastao u intervju sa moderatorom foruma prenošen je uživo na stranici Mađarske vlade na Facebooku.

Na pitanje o sukobu u Ukrajini, mađarski premijer je ponovio da se Budimpešta od samog početka sukoba zalagala za mirno rješenje i da dosljedno poziva na hitan prekid vatre, prenosi TASS.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.