Vijesti
Vođa Wagnera: "U ovom glupom ratu, samo je potpuno nevin ruski vojnik" Prigožin je u posljednje vrijeme intenzivirao napade na rusko vojno vodstvo, u prvom redu na ministra odbrane Sergeja Šojgua.
#

Vođa Wagnera Jevgenij Prigožin ponovo se oglasio nazivajući rat u Ukrajini "glupim" i indirektno pozivajući na pobunu protiv vojnih struktura u Rusiji.

Prigožin je kazao da ruski vojnici umiru jer to tako neko želi iz Rusije, oni iz "ureda od mahagonija".

"U ovom glupom ratu, samo je potpuno nevin ruski vojnik, koji mora napustiti svoju sudbinu i za kojeg je odlučeno da mora umrijeti na način na koji to žele oni koji imaju urede u mahagoniju. I kada ruski vojnik shvati šta se dešava oko njega, kada podigne glavu, siguran sam da će shvatiti ko mu namješta i razbiti one fašiste koji su krivi za ovu tragediju i njegovo napuštanje",  izjavio je Prigožin.

Prigožin je u posljednje vrijeme intenzivirao napade na rusko vojno vodstvo, u prvom redu na ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Optužio je rusku vojsku da bježi iz Bahmuta i da je prepušta sve borcima Wagnera, kojima je već sedmicama uskraćeno redovno snabdijevanje municijom.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.