12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Francuska se namučila protiv Islanda i došla do trijumfa, Egipat bez problema sa Bjelorusima

Odigrane su još dvije utakmice druge faze Svjetskog prvenstva u rukometu u grupama 3 i 4, a Egipat je bio ubjedljiv protiv Bjelorusije sa 35:26, dok je Francuska pobijedila Island rezultatom 28:26.

Na utakmici Francuske i Islanda rezultat je konstantno bio u egalu, a nijedna reprezentacija nije uspjela steći prednost veću od tri gola. Vodstvo se smjenjivalo, a na kraju su Francuzi došli do trijumfa sa 28:26 u meču u kojem su važili za velikog favorita.

Francuze je do pobjede vodio Mem sa sedam golova, a Fabregas je pogađao pet puta, te Mahe jednom manje. Elisson je bio odličan u poraženom timu sa devet pogodaka, a Kristjansson V. je dodao sedam.

- OGLAS -

Egipat nije doveo trijumf u pitanje ni u jednom trenutku. Bjelorusija je samo na startu meča uspjela jednom doći do izjednačenja (2:2), a do kraja pitala se samo jedna reprezentacija i domaćin je slavio sa 35:26.

Elahmar je bio najefikasniji sa osam pogodaka, a dva manje imao je Shebib. Hesham je pogađao pet puta. Kod Bjelorusa Vailupau je imao na svom kontu četiri pogotka, a po tri puta su pogađali Gayduchenko, Karalek i Yurynok.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA