6.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Općina Centar sufinansira stipendiranje djece šehida i poginulih boraca

U utorak 22. septembra 2020. godine u Općini Centar upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji granta Fondu Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „Ikre“.

Na osnovu ovog dokumenta Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 5.000 KM za sufinansiranje stipendiranja djece šehida i poginulih boraca – srednjoškolaca i studenata.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Fonda „Ikre“ sporazum potpisao direktor Smajo Halilović, koji se ovom prilikom zahvalio Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na dosadašnjoj finansijskoj podršci ovom fondu.

- OGLAS -

-Početkom narednog mjeseca ćemo objaviti javni poziv za dodjelu stipendija za djecu boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na višegodišnjoj pomoći i podršci u radu, istakao je Halilović i načelniku Ajnadžiću u ime Fonda „Ikre“ i stipendista pomenutog fonda uručio zahvalnicu za nesebičnu podršku.

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja pomenutog protokola kazao da se Općina Centar uvijek rado uključi u realizaciju u ovakvih projekata kako bi pomogli što više djece u njihovom redovnom školovanju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA