2 C
Sarajevo
26.04.2024

Britanija: Regulatoru treba dati vremena za odobrenje oksfordskog cjepiva

Regulatornoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode (MHRA) treba dati vremena za pregled podataka o oksfordskom cjepivu protiv covida-19, reagirala je u nedjelju glasnogovornica britanskog ministarstva zdravstva na napise da će Velika Britanija 4. januara krenuti s uporabom tog cjepiva.

“Moramo sada MHRA-i dati vremena da odradi svoj važan posao i moramo čekati njihov savjet”, rekla je glasnogovornica.

Vlada se nada da će u iduća dva tjedna prvom dozom cijepiti dva milijuna ljudi oksfordskim cjepivom koje proizvodi farmaceutska tvrtka AstraZeneca ili Pfizerovim cjepivom, piše u nedjelju Sunday Telegraph. List također navodi da bi britanski regulator ovih dana trebao odobriti oksfordsko cjepivo.

- OGLAS -

Britanija je prva zapadna zemlja koja je započela masovnu kampanju cijepljenja protiv koronavirusa cjepivom Pfizera i BioNTecha.

Bivša članica EU-a potvrdila je u subotu 34.693 nova slučaja zaraze i 210 umrlih, objavila je vlada uz napomenu da se radi o djelomičnim podacima, prenosi N1.

S više od 70.000 žrtava covida-19, Britanija je šesta najteže pogođena zemlja u svijetu po broju mrtvih iza Sjedinjenih Država, Brazila, Indije, Meksika i Italije.

Britanski premijer Boris Johnson izvijestio je prošlu subotu o novom, zaraznijem soju koronavirusa što je potaknulo brojne zemlje da ukinu prometne veze s Britanijom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA