Vijesti
Zelenski prozvao čelnike Arapske lige: "Neki ovdje zatvaraju oči pred strahotama" Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je jučer tokom svog govora na summitu Arapske lige (AL) optužio neke arapske čelnike da ignoriraju strahote ruske invazije.
#

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je jučer tokom svog govora na summitu Arapske lige (AL) optužio neke arapske čelnike da ignoriraju strahote ruske invazije.

“Nažalost, postoje neki u svijetu i ovdje, među vama, koji zatvaraju oči pred ovom otimačinom i nezakonitim pripajanjima”, rekao je Zelenski šefovima arapskih država i pozvao ih da iskreno pogledaju što se dešava u njegovoj zemlji.

“Pozivam sve vas koji cijenite mir da se pridružite implementaciji ove mirovne formule i tako doprinesete smanjenju neprijateljstva, ratova, patnje i zla. Rusija je slaba; pobijedili smo je kada je imala više oružja u svojim rukama. Njena agresivnost ne dolazi iz snage, nego iz shvatanja da je vrijeme carstava prošlo”, rekao je Zelenski.

Kao dobar primjer mirovne formule od koje koristi mogu imati i drugi, uključujući zemlje Arapske lige, naveo je Crnomorsku inicijativu za žitarice koja je Ukrajini, važnom izvozniku žitarica, omogućila nastavak izvoza na globalnoj razini.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.