Vijesti
Zelenski: "Ruske snage danas izvele skoro 400 artiljerijskih udara" Govoreći u videoobraćanju, Zelenski je rekao da se najžešće bitke, kao i prije, vode u regiji Donjeck.
#

"Rusija je danas izvela gotovo 400 raketnih napada na istočnu Ukrajinu", rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

Rusija je ovog mjeseca povukla svoje snage iz južnog grada Hersona i premjestila neke od njih da ojačaju položaje u istočnim regijama Donjecka i Luganska, industrijskom području poznatom kao Donbas.

Govoreći u videoobraćanju, Zelenski je rekao da se najžešće bitke, kao i prije, vode u regiji Donjeck. Iako je danas bilo manje napada zbog pogoršanja vremena, količina ruskog granatiranja nažalost ostaje izuzetno velika.

"U Luganskoj regiji polako idemo naprijed dok se borimo. Do sada je bilo gotovo 400 topničkih napada na istoku od početka dana", rekao je.

Zelenski je također naglasio da trupe na jugu "dosljedno i vrlo proračunato uništavaju potencijal okupatora", ali nije iznio detalje.

Kijev je u subotu saopćio da je oko šezdeset ruskih vojnika ubijeno u dalekometnom topničkom napadu na jugu, što je drugi put u četiri dana da Ukrajina tvrdi da je nanijela velike gubitke u jednom napadu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.