2 C
Sarajevo
26.04.2024

Sjajni Demirović asistirao i iznudio autogol u pobjedi Freiburga, trijumfi Frankfurta i M’Gladbacha

Pet mečeva 14. kola njemačke Bundeslige odigrano je u terminu od 15:30, a odličan nastup zabilježio je bosanskohercegovački fudbaler Ermedin Demirović.

Mladi bh. napadač ponovo je dobio šansu od prve minute i iskoristio je na pravi način. Demirović je prvo asistirao za Baptistea Santamariju u sedmoj minuti, a onda je kreirao i treći gol svog tima. Prethodno, Vincenzo Grifo je pogodio sa bijele tačke za 0:2, da bi Demirović u 42. minuti prošao po strani i asistirao, a loptu u svoju mrežu poslao je Kasim.

Do kraja Ihlas Bebou samo uspio smanjiti rezultat na 1:3, što je bio i konačan rezultat duela. Bh. napadač je izašao iz igre u 65. minuti susreta.

- OGLAS -

U derbiju današnjeg dijela programa Eintracht je u Frankfurtu nakon preokreta slavio protiv Leverkusena rezultatom 2:1.

Nadiem Amiri je postigao fantastičan gol za goste u 10. minuti jer je golmana matirao petom kroz noge. Ipak, domaći su golom Younesa i autogolom Tapsobe preokrenuli i slavili bitnu pobjedu.

Borussia Monchengladbach je dugo napadala i u 58. minuti golom Breela Embola slomila otpor Arminije u Bielefeldu rezultatom 1:0, dok je uspješan bio Freiburg na gostovanju Kolnu (0:1), kao i Union Berlin kod Werdera (0:2).

Bundesliga, 14. kolo:

Bielefeld – B. M’Gladbach 0:1

Frankfurt – Leverkusen 2:1

Koln – Augsburg 0:1

Hoffenheim – Freiburg 1:3

Werder – Union Berlin 0:2

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA