Vijesti
Abazović: Imamo prijedlog za predsjednika Skupštine; Đukanović: Prirodno je da Krivokapić bude mandatar Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore" je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina
#

Nosilac liste koalicije "Crno na bijelo", Dritan Abazović kazao je nakon konsultativnog sastanka sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem da je dogovor da 23. septembra verifikuju mandate i izaberu predsjednika Skupštine.

"Uspjeli smo da u katastrofalnim uslovima pobijedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog koronavirusa moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu", rekao je Abazović.

On je dodao da se nisu osjećale nikakve opstrukcije tokom konsultativnog sastanka predstavnika izbornih lista sa parlamentarnim statusom.

"Imamo već prijedlog ko bi bio predsjednik Skupštine i mislim da neće biti problema oko konstituisanja Skupštine. Što se tiče Vlade trebaće više vremena da se ona konstituiše, jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana", rekao je Abazović.

  / Đukanović i Abazovićfoto: Luka Zeković

Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore" zahvalio se građanima.

"Ispred koalicije za budućnost Crne Gore zahvaljujem se građanima. Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS", rekao je Đukanović.

On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina.

"Prirodni put je da Zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje", poručio je Đukanović.

Momo Koprivica iz koalicije "Mir je naša nacija" kazao je da je u ime te koalicije tokom sastanka istakao da se Skupština treba unijeti u demokratske tokove koji funkcionišu.

  / Koprivicafoto: Luka Zeković
 

Branimir Gvozdenović iz DPS-a kazao je da je ta partija pokazala ozbiljnost i odgovornost kao jedna državotvorna partija, i kada pobjeđue ili ne pobjeđuje.

"Priznali smo rezultate bićemo na sjednici, stvorićemo kvorum, davaćemo doprinos demokratskoj atmosferi. DPS ima veću odgovornost, jer je državotvorna partija", poručio je Gvodzenović.

  / Gvozdenovićfoto: Luka Zeković
 

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.