Vijesti
Agrokor mjenja ime, ali ne i vlasnika Poletaev, koji je budući član i predsjednik Upravnog odbora Fortenova Grupa, rekao je da prije prodaje svog udjela Sberbank želi da restrukturira tu kompaniju i poveća njenu vrijednost.
#

Ruska Sberbank ipak neće ishitreno prodavati svoj udio u Agrokoru, nakon što i formalno postane vlasnik 39 posto dionica tog koncerna, koji će se od 1. aprila zvati Fortenova Grupa, prenosi portal Seebiz izjavu savjetnika glavnog izvršnog direktora Sberbank za Agrokor Maksima Poletaeva

 "Sada nije dobro vrijeme za prodaju i bolje je kreirati veću vrijednost firme i čekati poslije 2019. godine", prenosi Seebiz izjavu Poetaeva za agenciju Bloomberg.

U međuvremenu, kaže, firma mora popraviti kvalitet korporativnog upravljanja, tehnologiju maloprodajnog biznisa, korporativnu kulturu i upravljanje kompanijom.

Odgovarajući na pitanje mogu li se tokom restrukturiranja očekivati otkazi za radnike u nekim kompanijama, on je kazao da "onaj ko dobro radi svoj posao može mirno da spava".

 

Kako navodi portal, Sberbank je navodno postavila cilj od 500 miliona eura za svojih 39 posto dionica, ali se spekulira da trenutno za taj udio može dobiti oko 250 miliona eura.

Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.