Vijesti
Albanija: Eksplozivom srušena zgrada oštećena u zemljotresu - Rušenje je izvršila vojska u zapadnom lučkom gradu Draču, sedam dana nakon zemljotresa u kojem je poginula 51 osoba
# Agencija

Kontrolisanom eksplozijom srušena je šestospratna zgrada koja je smatrana prijetnjom nakon što je oštećena u zemljotresu magnitude 6,4 stepeni u Albaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rušenje u utorak izvršila je vojska u zapadnom lučkom gradu Draču, sedam dana nakon zemljotresa u kojem je poginula 51, a povrijeđeno više od 3.000 osoba.

Zemljotres je oštetio više od 11.000 objekata i 3.000 ljudi ostavio bez krova nad glavom. Oni su se sklonili u hotele, javne zgrade, šatore ili kod rođaka. Dio njih pronašao je utočište u susjednom Kosovu.

Najgore pogođena područja bili su Drač, popularno ljetovalište za Albance tridesetak kilometara zapadno od Tirane, i obližnji grad Thumane.

Očekuje se da će još pet zgrada u oba grada biti srušeno, dok desetine građevinskih inženjera iz Albanije i Evrope provjeravaju područja pogođena zemljotresom.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.