7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Konaković: Tri od četiri naša kandidata za ministre nisu članovi stranke

“Trebala bi biti 25. ili 26. decembra, to su sve završene procedure i očekuje se potvrda Vlade”, kazao je Konaković.

Kako prenosi portal Radiosarajevo.ba, zanimljiva informacija u medijima je da je Narod i pravda od četiri ministarstva koja su pripala njima na tri pozicije imenovala kandidate koji nisu njihovi članovi. Naime, Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta će predvoditi Zineta Bogunić, Ministarstvo privrede predvodit će Haris Bašić, dok je na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Admir Katica, a ministar finansija ispred ove stranke je Amel Kovačević.

“Kada je riječ o Narodu i pravdi mi smo zaista svjesni da je problem politike u tome što je zatvorena za ljude koji nisu članovi političkih stranaka i uglavnom se tako imenuju kadrovi. Najavili smo otvaranje te političke scene za ljude koje smatramo da su komepetentni i vrlo stručni. Potvrdili smo to prijedlogom za imenovanjem troje od četvero ljudi koji do jučer nisu znali gdje su prostorije Naroda i pravde”, rekao je Konaković i dodao je:

- OGLAS -

“Napravili smo jednu širu anketu i raspravu sa ljudima iz oblasti sigurnosti, obrazovanja i finansija. Razgovarali smo s više kandidata, od kojih, pa da kažemo većina nisu članovi političkih stranaka, mislimo da takav pristup otvara političku scenu za ljude koji nemaju nikakvu obavezu prema stranci već da samo rade pošteno svoj posao. Jednoglasno su sve odluke donesene u organima i mi smo najavili malo drugačije ponašanje, što će naravno da se nastavi i u svim narodnim koracima, stavljat ćemo kompetencije i stručnost prije bilo kakve članske karte”, zaključio je Konaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA