13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Interov direktor Marotta: Nadamo se da ćemo što prije dovesti Eriksena

Beppe Marotta, direktor milanskog Intera izjavio je da je Tottenham izuzetno tvrdoglav u pogledu cijene za Christiana Eriksena, ali i da se nada da će posao biti finaliziran u najkraćem mogućem roku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Eriksenu ugovor sa londonskim klubom ističe 30. juna, ali bez obzira na tu činjenicu od Intera traže obeštećenje od 20 miliona eura. Danski veznjak je davno dogovori lične uslove sa slavnim italijanskim klubom.

“Nećemo ništa skrivati. Svi znaju da pregovaramo s Tottenhemom već neko vrijeme. Njegov ugovor bi treba isteći 30. juna, tako da jedina prava o kojima razgovaramo odnose se na tih preostalih šest mjeseci. Optimistični smo i nadamo se da će dogovor biti moguće finalizirati što je prije moguće, posebno jer se prelazni rok završava u petak“, kazao je Marotta za italijanske medije.

- OGLAS -

Sjajni 27-godišnji vezni fudbaler karijeru je počeo u Ajaxu iz kojeg je 2013. godine prešao u Tottenham. Za “pijetlove“ je odigrao 304 takmičarske utakmice i postigao 69 golova. U dresu reprezentacije Danske nastupio je čak 95 puta uz 31 pogodak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA