12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Liverpool bez Alissona protiv Atletico Madrida

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, potvrdio je da će golman Alisson zbog povrede propustiti današnji duel Premier lige protiv Bournemoutha, ali i što ga više brine revanš osmine finala Lige šampiona 11. marta protiv Atletico Madrida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Alisson se povrijedio na treningu uoči poraza od Chelseaja (0:2) u petom kolu FA kupa, a postoji mogućnost da propusti i gradski derbi sa Evertonom koji će se igrati 16. marta.

“On nam nije dostupan za duel sa Bournemouthom, a onda ni iduću sedmicu. Moramo procijeniti situaciju. Rekao bih da će nakon reprezentativne pauze biti sto posto spreman. Za nešto prije toga moramo vidjeti kako će teći oporavak“, rekao je Klopp za britanske medije i dodao:

- OGLAS -

“Alisson je imao mali incident tokom treninga prije utakmice sa Chelseajem. Svi smo mislili da to nije ništa, a i bilo je jasno da neće igrati protiv Chelseaja. Plan je svakako bio da bude na klupi. Međutim, sutradan je obavio snimanje i doktori su nešto pronašli, tako da je sada izvan stroja.“

Alisson, koji je postao najskuplji svjetski golman kada je došao u Liverpool iz Rome 2018. godine u transferu vrijednom 77 miliona eura, ove sezone je već bio izvan terena devet sedmica zbog povrede lista.

Tokom karijere Alisson je tokom karijere branio i za brazilski Internacional i Romu. U dresu reprezentacije Brazila 27-godišnji golman upisao je 44 nastupa.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA