6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Protesti u Sarajevu: Polako pristiže sve veći broj građana ispred Narodnog pozorišta

Davor Dragičević i Muriz Memić, očevi stradalih Davida Dragičevića i Dženana Memića, govorili su  o svojoj borbi za istinu o smrti njihovih sinova. Poručili su da neće odustati te pozvali građane da se večeras u 18 sati okupe ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na mirnom protestu.

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 18 sati će biti održani protesti za Dženana Memića, Davida Dragičevića i “svu našu djecu”.
 
Više informacija također moći ćete dobiti i u večerašnjem izdanju VJESTNIKA odakle će se direktno sa protesta javljati reporter FACE TV-a.  
 
Svoj dolazak potvrdila je i njegova majka Suzana Radanović.  Podržimo proteste danas, ne dozvolimo  da nam se ponove Edita, Selma, David, Dženan i ostala nedužna djeca… 
 
 Sa pozornice će se građanima obratiti Arijana Memić, sestra Dženana Memića, Muriz Memić, njegov otac, Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, kao i Ifet Feraget, advokat porodice Memić.
 
Memić je ranije najavio i “drastične poteze”, zbog toga što je Vrhovni sud FBiH prihvatio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su se teretili za “izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja”.

Poručio je da će “uzeti pravdu u svoje ruke”, ali svoju izjavu nije želio da obrazlaže. Rekao je i kako zna ko je ubio njegovog sina, ali da nije na njemu da otkriva ime – nego na bivšoj glavnoj tužiteljici Kantona Sarajevo – Dalidi Burzić.

U Sarajevo su stigli i brojni pripadnici grupe “Pravda za Davida”, a poručeno je i to da porodice Memić i Dragičević konačno trebaju da dobiju pravdu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA