Vijesti
Bećirović nakon inauguracije Milatovića poručio: "Vjerujem da najbolji dani saradnje između Crna Gore i BiH tek dolaze" Bećirović je istakao da Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja, te da postoji ogromna mogućnost za jačanje odnosa dviju zemalja.
#

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović poručio je danas da vjeruje da najbolji dani saradnje Crne Gore i BiH tek dolaze. On je to rekao novinarima u Podgorici nakon što je Jakov Milatović položio zakletvu i stupio na dužnost predsjednika Crne Gore.

Bećirović je istakao da Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja, te da postoji ogromna mogućnost za jačanje odnosa dviju zemalja.

"Razgovarao sam prethodnih sedmica sa Milatovićem. Vjerujem da će i Predsjedništvo BiH dobro sarađivati s novim predsjednikom Crne Gore. Zajednički interes je da region ide u pravcu euroatlantskih integracija. Vjerujem da najbolji dani saradnje između Crna Gore i BiH tek dolaze", kazao je.

Podsjećamo, na inauguraciji je bilo oko 200 zvanica diplomatskog kora, domaćih i međunarodnih zvaničnika, a među njima su bila i preostala dva člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić.

Tu je bila i većina predsjednika država zemalja regiona, specijalni izaslanici SAD-a, Velike Britanije i Njemačke, kao i premijer Bugarske Galab Donev. Prisustvovao je i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Albanije Bajram Begaj, ali i predsjednica Kosova Vjosa Osmani. Prisutni su bili i specijalni izaslanici SAD-a, Velike Britanije i Njemačke za Zapadni Balkan Gabriel Escobar, Stewart Peach i Manuel Sarrazin.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.