10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

MUP KS: Ovo je napad na državu!

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj izrazio je saučešće porodici ubijenog policajca dodajući da se nada kako će biti spašen život drugog policajca. Prema informacijama koje ima, doktori se još uvijek bore za život drugog policajca. 
 
“Poduzet ćemo sve da MUP KS može uspješno realizovati ovu akciju u saradnji sa državnim i entitetskim agencijama. Već su pokrenute mnoge aktivnosti da bi se došlo do počinioca ovog gnusnog zločina. Očekujem i solidarnost MUP-a RS”, rekao je Zolj. 

Ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić osudio je ovaj napad i dodao da se nada da će ubice biti što prije privedene.

“Aplolutno osuđujem ovaj gnusni događaj i nadam se da će počinioci biti što prije privedeni pred lice pravde i da će biti najoštrije kažnjeni. Policija će uvijek biti tu za članove porodice koji su ostali iza ubijenih policijaca. Hvala svim policijskim službenicima koji su sve svoje resurse stavili na raspolaganje. Nadam se da ćemo uspjeti odogvoriti svim sigurnosnim izazovima koji se nađu pred nama“, kazao je Mulabdić.

Mevludin Halilovic, komesar uprave policije istakao je da je ovo nastavak agresivnog ponašanja od strane kriminalaca prema policiji. 

- OGLAS -

“Želim poželiti brz oporavak našem drugom kolegi koji je na kliničkom centru. Mi smo i ranije upozoravali o ovome. Tada smo od vlade dobili sredstva da nabavimo zaštitna sredstva i oružje. Ove kriminalne grupe su sada postale mnogo opasnije. Sredinom ovog mjeseca smo također imali napad na policijske službenike”, istakao je komesar policije. 

Mevludin je također dodao:

“U toku su uviđajne radnje, na licu mjesta je i Federalna uprava policije, Državna granična policija, Državna agencija za istrage i zaštitu. Imamo i kontakte sa pripadnicima MUP-a RS-a. Stavljenje su u pripadnost i helikopterske jedinice. Sve snage uprave policije su angažovane i poručujem da ćemo zajedničkim snagama da dođemo do izvšilaca ovog krivičnog djela. Policajci su ogorčeni. Policajci nisu imali mogućnost da se brane. Upozoravali smo i putem sindikata i medija da se nastavlja napad samo zato sto izvršavaju službene poslove i zadatke. Ovo su policajci koji su iskusni, to su policajci koji imaju dvadesetak godina radnog staža. Činjenica da nisu vadli oružje govori o agresivnosti pojedinaca koji nikakve šanse nisu dali našim policajcima. Mi ćemo postupati u skladu sa zakonom ali ćemo braniti i građane i policijske službenike. Dojava je dobijena od građana i svi kapaciteti su stavljeni na raspolaganje. 

Premijer KS Adem Zolj je istakao da su angažovane sve državne i kantonalne agencije.  Apelujem na gradjane da budu smireni. Nema razloga za varedno stanje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA