Vijesti
Biden čestitao Milatoviću: "Iskoristite trenutak za sprovođenje reformi neophodnih za članstvo u EU" Kako je istakao, Milatović preuzima dužnost u trenutku velikih izazova, kada je surovi rat Rusije na Ukrajinu uzdrmao mir u Evropi.
#

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden, uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Crne Gore, Jakovu Milatoviću.

"Čestitam Vam na izboru za predsjednika Crne Gore. Radujem se unapređivanju bliske saradnje naše dvije države, podršci Crnoj Gori na njenom putu integracije u Evropsku Uniju, i proširenju naših sigurnosnih i ekonomskih veza",  kazao je Biden.

Kako je istakao, Milatović preuzima dužnost u trenutku velikih izazova, kada je surovi rat Rusije na Ukrajinu uzdrmao mir u Evropi.

"Posvećenost Crne Gore u pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći Ukrajini, javna osuda ruske agresije i usklađenost sa sankcijama EU ka Rusiji, kao i prihvatanje izbjeglica iz Ukrajine predstavljaju model solidarnosti i regionalnog liderstva. Doprinos Crne Gore u osnaživanju istočnog boka NATO-a pokazuje posvećenost Vaše zemlje našem Savezu. Nastavak naše saradnje u susret izazovima koji su pred nama, osnaživanje veza između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, zajedno sa NATO saveznicima i evropskim partnerima je značajnije nego ikada do sada", navodi Biden.

Prema njegovim riječima, izbori u Crnoj Gori su još jednom pokazali da građani žele ulazak Crne Gore u Evropsku Uniju kako bi obezbijedili bolju budućnost za svoju zemlju.

"Ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak kako biste ubrzali usvajanje i sprovođenje reformi neophodnih za članstvo u EU. Sjedinjene Američke Države će nastaviti da blisko sarađuju sa vama dok idete naprijed ka dostizanju ovog važnog cilja, i istovremeno jačate multietničku demokratiju. Spremni smo da pružimo podršku u jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i produbljivanju regionalne ekonomske i energetske saradnje. Radujem se nastavku bliskog partnerstva naše dvije države tokom Vašeg mandata i želim Vam sve najbolje sada kada preuzimate nove liderske obaveze", istakao je Biden.

 

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.