Vijesti
Bilčik o Srbiji: Ako nema rada i rezultata, onda se poglavlja ne otvaraju Bilčik je kazao da u EU očekuju hitno formiranje nove vlade u Srbiji i konstituisanje svih organa parlamenta
#

Činjenica da Srbija u 2020. nije otvorila nijedno poglavlje u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji govori sama za sebe, rekao je za N1 izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i pozvao na što skorije formiranje nove vlade Srbije i konstituisanje organa parlamenta.

Kada je riječ o vladavini prava, borbi protiv korupcije i ostalim reformama, Bilčik konstatuje da ako nema napretka, onda se ni nova poglavlja ne otvaraju, prenosi N1 na svom portalu.

"To vam je sasvim jasna poruka! Nijedno poglavlje nije otvoreno. Ako nema rada i rezultata, onda se poglavlja ne otvaraju. Kraj priče. Mislim da je to vrlo jasno", kazao je Bilčik.

Bilčik je dodao da u EU očekuju "hitno formiranje nove Vlade u Srbiji i konstituisanje svih organa parlamenta".

"Izbori su bili u junu, sada je septembar. Ostalo je još nekoliko mjeseci do kraja godine, ako Srbija misli da nešto uradi, ako misli da otvori bar još jedno poglavlje, moramo vidjeti rad na tome i rezultate tog rada", naglasio je Bilčik.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.