Vijesti
Boris Tadić: "Da sam priznao genocid u Srebrenici, Srbija bi plaćala stotine milijardi BiH" "Ne mogu da kažem da je to zločin genocida dok god Bosna i Hercegovina javno ne obustavi proces u Hagu", kazao je Tadić.
#

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić šokirao je javnost svojim izjavama u emisiji "Utisak nedjelje". Tadić je komentirajući genocid u Srebrenici rekao da se radi o jezivom zločinu, bez obzira zvao ga neko genocidom ili zločinom.

"Ne mogu da kažem da je to zločin genocida"

Na pitanje novinarke kako on to naziva, rekao je sljedeće:

"Ne mogu da kažem da je to zločin genocida dok god Bosna i Hercegovina javno ne obustavi proces u Hagu, jer mene Haški sud može pozvati kao svjedoka i mogu biti ključni svjedok toga da se Srbija osudi kao zemlja koja je izvršila zločin genocida u Srebrenici.

To bi prouzrokovalo da Srbija plaća odštetu od nekoliko stotina milijardi, a ja nisam naivan čovjek koji će to uraditi. Da nisam bivši predsjednik Srbije, mogao bih drugačije da se ponašam."

Obradović negira genocid

Na ovo je Boško Obradović, također jedan od lidera opozicije u Srbiji, rekao da je sva sreća da Tadić nije više predsjednik i da je na ovaj način priznao genocid, a koji se, prema njegovom mišljenju, nije dogodio.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.